Blog Rasmi Naim

Ebay Pictures, Images and Photos

salam kepada para pembaca dan bloggers sekalian pada hari ini aku akan berkongsi dengan kalian antara tips ebay pada hari ialah..

masa

kenapa masa itu penting dan tepat bagi peniaga ebay??

sudah semstinya la penting …

aku akan xplen kenapa ianya penting!

senaraian amat penting di ebay

oleh itu kita perlu mengusha sama time kita nak buat listing mahupun mahu melancarkan produk utk dijual / dilelong diebay

oleh kerana ??

apa akan jadi kalo kita dok main hentam kormo ja??

sedang nyanyak pembeli tidur dibuai ngigau dan melakukan tuut..di katil..anda pula melancarkan serangan so sapa yang nak beli?hehe

ada tu mmg ada tp x rmai …

so jikalau anda nak bid dan product anda dilisting dengan masa yang betul aku leh bagi masa yang tepat utk kita listing iaitu pukul 8. 00 waktu malaysia kerana apa??

waktu di us sudah pukul 8 malam..so bila pukul 8 malam kat us ramai la orang online

dah boleh la tingkatkan bid utk produk yang anda listing tu k..hehe

sekian dlu tips dari aku

Ps: aku bukanlah pakar ebay mahupun lelong..juz aku ada pemikiran dan sudi mempelajari menda yang baru yang berlaku disekelilingku

Advertisements

hazelyna1 Pictures, Images and Photos(adakah melihat gambar ini boleh ilangkan kebosanan anda menunggu domain yang masih belum tiba??)

baru aku tau sebab musabab kenapa domain yang aku beli kat sepaku xleh nak login.
dan sebenarnya (cewah mcm lagu yuna lak)
pihak sepaku hosting selaku penyedia khidmat domain aku
tidak memberitahu (dan mmg aku x tau la beb)

sebenaqnya domain yang kita dah berjaya beli dan daftar kena ada cooling-period (bukan period tuutt aaa..)

cooled-period yang aku maksudkan ialah tempoh bertenang
utk domain tersebut btol2 masyuk kat PErsatuan Pendaftar domain Antarabangsa-bangsa Bersatu

so..apa lagi..sabar je la beb
naseb baek pihak domain tu x kena maki ngan aku hehe..

Ps:kena bertolak ansur supaya semua urusan utk melancarkan video blog pertama berbayarku berjalan dengan lancar

ewahhh..

aku sekarang sedang menunggu ketibaan domain aku

bengang gak ar..dah la aku wat payment kol 6 tp smpai sekarang x leh approve2 lagi hu2

apa la si admin ne wart ek..

ha..sebut pasal projek pertama ne mesti korang dah terbayang2 kan

dalam fikiran korang kan apa yang aku nak buat??

busted04.jpg

 

ish bukan projek tu la..tu projek baekk..punyer,,ha3

BACA LAGI KAT BAWAH SAMPAI HABISH YER..

saban hari aku melayari internet tapi apa benda yang aku dapat??cuba tanya diri kita sendiri

terdetik jugak hatiku nak sambar duit dari internet

tapi aku x tau nak buat lagu mana

so cm mana nak buat duit dari internet

kalo mengabiskan duit aku tau la.. (yang tu sapa x tau..semua orang pun tau..ngee…)

so..bila stdi2 balik usha2 dan tnya2 pak cik google dia menjawap woi banyak  la menda yang hang leh buat??awat x buat??rugi owh (LEBIH KURANG MCM TU LA KOT DIA KATA HEHE..)

tapi lagu (macam mana)

aku bukan tau sangat..??so itu la alasan aku kot..

apa nak susah hang beli la ebook..

ha ebook??hadui..nak kena keluaq bajet lak..

kalo aku kaya senang..angkut je..then praktikan konfem masuk punyer…

nie x..aku pun bukan org sennag pnya..

hmmm..cmna nak lakukan projek pertama ne ek…

projek yang leh mendatangkan hasil bahkan leh cover streamyx rm 60 per MOnth aku ne..??

persoalan masih belum terjawab..Tguuu..aku kan cari jawapannya jugakk…

Tags: ,

https://i0.wp.com/www.forumspile.com/Understand-Huh-Hunh.jpg

 

sebelum ini aku rasa anda sumua termasuk aku maybe keliru

megaupload ngan megavideo ne sama dengan ke mak bapak dia ha..lagipun nama pun dekat2 nak sama je kan

oelh itu pada hari ini aku akan menjelaskan pemahaman aku tentang megavideo n megaupload

Megaupload dan megavideo mmg Both same of the company (satu bumbung rupanye)

tetapi

megaupload menjurus kepada user yang nak upload video shj

manakala

megavideo lebih menjurus kepada video streaming ala2 youtube gitu..

sekarang selesailah sudah aku menguraikan kekeliruan yang berlaku dalam benak hatiku ini

TERRIMA KAsEh..

**pada posting kedepan aku akan ceritakan apa pekdahnya kita menggunakan megaupload dan kenapa kita perlu mendaftar @ menjadi ahli premium…**Tungguuuu..

Tags:

kesimpulannya pada hari ini setelah kita menelaah meh aku kasi tau pelan2 punya kat spa2 yang kekurangan pemahaman tentang istilah web hosting dan domain ini

ok ..

 

web hosting : ialah tempat utk kita simpan smua kandungan website mahupun blog kita nak mudah faham mcm STOR da..

manakala

 

domain : adalah alamat bagi website atau blog kita.

mcm kita la..kita ada nama dan alamat rumah kalo xdak menda tu cmna orang nak tau dan contact kita yer x..

sekian dlu bagi pengajaran kita pada hari ini

 

p;s : stil lagi memantapkan skill penulisan maaf  kalo penulisan saya kurang menarik dan menyukarkan anda..

p:s:s agak lawak jugak la..selama ini aku dok paham webhosting ngan domain tu sama je..hehe

Tags:

hari ini aku da learn sket pasal cara cmna kita pasang hosting berbayar kat wordpress kta.

menurut apa yang aku faham

terdapat dua cara utk install iaitu :-

MANUAL :

AUTOMATIK

aku rasa aku lebih berkenan nak guna cara yang AUTO yer la..senang

juz install cpanel then melakukan beberapa klik pada panel c kita dah leh install

manakala kalo cara manual lak aku dipahamkan

kita kena download filezilla and wordpress

selepas itu kena extract file yang kita download

hah..disinilah kesabaran dan cabaran harus kita hadapi menghadap kod2 string lagi power

cara manual ni aku syorkan pada progrmmer la.(aku pun pening gak nak paham ne)

 

selepas kita dah extract then kena bukak file tu kat wordpad

then kena edit2 yang mana berkenan

selepas itu kita kena save dan upload file tersebut pada web hosting  kita..

 

agak sukar bukan

so aku rasa bagi bina blog ini apa kata aku guna cara AUTO..hehe

 

meh aku kasi exple

Tags:

  • None
  • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

Categories