Blog Rasmi Naim

Posts Tagged ‘UMUM

ha..sebut pasal projek pertama ne mesti korang dah terbayang2 kan

dalam fikiran korang kan apa yang aku nak buat??

busted04.jpg

 

ish bukan projek tu la..tu projek baekk..punyer,,ha3

BACA LAGI KAT BAWAH SAMPAI HABISH YER..

saban hari aku melayari internet tapi apa benda yang aku dapat??cuba tanya diri kita sendiri

terdetik jugak hatiku nak sambar duit dari internet

tapi aku x tau nak buat lagu mana

so cm mana nak buat duit dari internet

kalo mengabiskan duit aku tau la.. (yang tu sapa x tau..semua orang pun tau..ngee…)

so..bila stdi2 balik usha2 dan tnya2 pak cik google dia menjawap woi banyak  la menda yang hang leh buat??awat x buat??rugi owh (LEBIH KURANG MCM TU LA KOT DIA KATA HEHE..)

tapi lagu (macam mana)

aku bukan tau sangat..??so itu la alasan aku kot..

apa nak susah hang beli la ebook..

ha ebook??hadui..nak kena keluaq bajet lak..

kalo aku kaya senang..angkut je..then praktikan konfem masuk punyer…

nie x..aku pun bukan org sennag pnya..

hmmm..cmna nak lakukan projek pertama ne ek…

projek yang leh mendatangkan hasil bahkan leh cover streamyx rm 60 per MOnth aku ne..??

persoalan masih belum terjawab..Tguuu..aku kan cari jawapannya jugakk…

Advertisements
Tags: ,

https://i0.wp.com/www.forumspile.com/Understand-Huh-Hunh.jpg

 

sebelum ini aku rasa anda sumua termasuk aku maybe keliru

megaupload ngan megavideo ne sama dengan ke mak bapak dia ha..lagipun nama pun dekat2 nak sama je kan

oelh itu pada hari ini aku akan menjelaskan pemahaman aku tentang megavideo n megaupload

Megaupload dan megavideo mmg Both same of the company (satu bumbung rupanye)

tetapi

megaupload menjurus kepada user yang nak upload video shj

manakala

megavideo lebih menjurus kepada video streaming ala2 youtube gitu..

sekarang selesailah sudah aku menguraikan kekeliruan yang berlaku dalam benak hatiku ini

TERRIMA KAsEh..

**pada posting kedepan aku akan ceritakan apa pekdahnya kita menggunakan megaupload dan kenapa kita perlu mendaftar @ menjadi ahli premium…**Tungguuuu..

Tags:

kesimpulannya pada hari ini setelah kita menelaah meh aku kasi tau pelan2 punya kat spa2 yang kekurangan pemahaman tentang istilah web hosting dan domain ini

ok ..

 

web hosting : ialah tempat utk kita simpan smua kandungan website mahupun blog kita nak mudah faham mcm STOR da..

manakala

 

domain : adalah alamat bagi website atau blog kita.

mcm kita la..kita ada nama dan alamat rumah kalo xdak menda tu cmna orang nak tau dan contact kita yer x..

sekian dlu bagi pengajaran kita pada hari ini

 

p;s : stil lagi memantapkan skill penulisan maaf  kalo penulisan saya kurang menarik dan menyukarkan anda..

p:s:s agak lawak jugak la..selama ini aku dok paham webhosting ngan domain tu sama je..hehe

Tags:

hari ini aku da learn sket pasal cara cmna kita pasang hosting berbayar kat wordpress kta.

menurut apa yang aku faham

terdapat dua cara utk install iaitu :-

MANUAL :

AUTOMATIK

aku rasa aku lebih berkenan nak guna cara yang AUTO yer la..senang

juz install cpanel then melakukan beberapa klik pada panel c kita dah leh install

manakala kalo cara manual lak aku dipahamkan

kita kena download filezilla and wordpress

selepas itu kena extract file yang kita download

hah..disinilah kesabaran dan cabaran harus kita hadapi menghadap kod2 string lagi power

cara manual ni aku syorkan pada progrmmer la.(aku pun pening gak nak paham ne)

 

selepas kita dah extract then kena bukak file tu kat wordpad

then kena edit2 yang mana berkenan

selepas itu kita kena save dan upload file tersebut pada web hosting  kita..

 

agak sukar bukan

so aku rasa bagi bina blog ini apa kata aku guna cara AUTO..hehe

 

meh aku kasi exple

Tags:


  • None
  • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

Categories